Billån låg ränta – sen rullar det!

Du behöver byta ut den gamla skrothögen som står i garaget. Du har ägnat allt för många timmar åt att försöka fixa den och ändå känns det som att den ska falla ihop när som helst. Ibland startar den inte, och det är då du drömmer som mest om en ny bil i garaget. Men det kostar att köpa en ny bil, och de pengarna har du inte. Kanske funderar du på att ta ett billån med låg ränta för att kunna rulla säkert på vägarna framöver?

Ett billån låg ränta kan se ut på olika sätt. Det vanligaste upplägget är att du lånar en summa och får räntan uträknad baserat på din nuvarande ekonomiska situation efter att en så kallad kreditupplysning genomförts. Du betalar sedan av på ditt billån under ett antal år. En del bilmärken är kopplade till särskilda låneföretag med särskilt förmånliga erbjudanden, men du kan söka ett lån med låg ränta hos nästan vilken bank eller långivare som helst.

Kontantinsats kan begäras på ca 20 % av bilens värde, ofta kan du byta in din gamla bil som kontantinsats. Om den inte har hunnit rasa ihop totalt innan, förstås?